Нова схема за кражба на бизнес. Разследване на полицията спря източване

...
Нова схема за кражба на бизнес. Разследване на полицията спря източване
Коментари Харесай

Измама за милиони! Арбитражният съд се използва за параван, дела се водят от фантоми?

Нова скица за кражба на бизнес. Разследване на полицията спря източване на 2 милиона лв., квалифицирано с подправени документи, осведоми Нова телевизия.  
Преди два месеца в офиса на телекомуникационна компания се получава уведомление, че сметките на компанията ще бъдат запорирани, а от тях 2 милиона лв. ще бъда изтеглени. Поводът - изпълнителен лист, публикуван от съда поради дълг към гражданка на ЮАР, насъбран от несбъднат контракт за доставка на техника. Такъв контракт, съгласно пострадалите, не съществува, а всичко е опит за крупна машинация.

Засега източването на парите е спряно, само че се оказва елементарно да се сдобиете с изпълнителен лист за несъществуващо обвързване. Вратички в закона разрешават с няколко подправени документа и заимствуван автограф да се издаде изпълителен лист за милиони. Възможно е разногласия да бъдат решавани от арбитражен арбитър, посочен за подобен единствено за случая. Достатъчно е този човек да е признат за специалист от двете страни.

А в досието за милиони, по документи има арбитражен арбитър – Георги Иванов, двама юристи – чужденци, просител от ЮАР, пълномощни и фондация " Европейски арбитражен арбитражен съд ", записана от Васил Илиев. Но нито посочените лица, нито фондацията, могат да бъдат открити на посочените адреси.

Омбудсманът Мая Манолова напомня, че сходни измами за жители, практикувани с години към този момент не са вероятни. Но компаниите нямат отбрана. Трябва да се пазят с огромни парични гаранции, които не всеки път са вероятни.

Възможно ли е Арбитражният съд да се употребява за заслон и по какъв начин се водят каузи от фантоми? Гледайте във видеото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР